American Skin

Beágyazott videó
cover
Megosztás:
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2019
Játékidő:
90 perc
imdb_icon értékelés:
7.0
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Vanessa Bell Calloway (Bernice), Wolfgang Bodison (Captain Eugene Morris), James C. Burns (Chief Russell Mosier), Theo Rossi (Officer Dominic Reyes), Michael Warren (Melvin), Milauna Jackson (Tayana Jefferson), Omari Hardwick (Omar 'Derwood' Scott), Nicole Randall Johnson (Tammi), Nate Parker (Lincoln 'Linc' Jefferson), AnnaLynne McCord (Allison Randall), Ryan Mulkay (Officer Hollander), Allius Barnes (Jayden), Brighton Sharbino (Megan), Beau Knapp (Officer Mike Randall), Tony Espinosa (Kajani Jefferson), Shane Paul McGhie (Jordin King), Sierra Capri (Kai)
Megtekintések:
2,703
Leírás:
Nate Parker (The Birth of a Nation) új filmjében egy katona fekete férfinak igazoltatás közben lelövik a fegyvertelen fiát. A rendőrök ellen vádat sem emelnek, így a férfi a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást katona társaival. Na nem könyörtelen bosszút áll, hanem segítőkkel megszállják a rendőrséget, és ott tart egy tárgyalást a szerinte bűnös rendőröknek. Akcióthriller aktuális problémával. Gondolom többen várnák, ha Liam Neeson állna bosszút a fiáért.

Elérhető megtekintő linkek: 7

Hozzászólások

2021-03-04 20:57:12 - farqas0611 Nagyon jó film ..Kösz a feltöltést..

2021-02-16 20:41:51 - Katina Van egy rövidfilm, a #AmeriCAN, sokkal rövidebb és durvább, de ugyanerről szól. Sokkoló és beleüvölt a képünkbe, akárcsak ez a film.
Köszönöm!!!

2021-02-14 22:07:26 - Kaliforgia 1 Lemaradt a vége valahogy. Ugye végül Lincolnék is szabadították fel a rabszolgákat, miután megnyerték a polgárháborút. A történelemből pedig azt is tudhatjuk, hová vezethet a rasszizmusra alapított politika. Ebből gondolom azt, ha ez így folytatódik, nem lesz jó vége. Csak remélni tudom, hogy erre a demokraták lassan maguk is rájönnek és abbahagyják.

2021-02-14 22:03:27 - Kaliforgia 1 1 SouthBronx:
Én is egyetértek (nagyrészt) Amithyel hozzászólásába foglaltakkal. Bár a film valóban Angliában játszódik, felhívnám a figyelmedet a címére. „American Skin” vagyis „amerikai bőr”, ami nyilvánvalóan egy liberális propagandautalás az USA-ban zajló, vagy zajlott dolgokra. Ez a film tehát egy propaganda film. Messziről felismerem őket, mivel éltem a kádári rendszerben és sok propagandát láttam. Más kérdés, hogy a mai baloldaliak „jobban csinálják” mint az akkoriak és a fiatalok pedig kevésbé ismerik fel az ilyesmit mint akkoriban, amelyek viszont sajnálatosak.
Másodszor, csak szólok, Angliában is volt rabszolgaság. Még talán durvább is mint az USA-ban. Csak érdekes módon az akkor valahogy megtűrt volt. Ott még polgárháború sem kellett, hogy megszűnjön. Láss és csodálkozz:
https://mult-kor.hu/cikk.php?id=17184
Harmadszor, valójában ma már senki sem gyűlöli a feketéket az USA-ban sem, a feketék viszont szabadon gyűlölhetik a fehéreket, mert azt mondják, a múlt alapján nekik joguk van hozzá. A fekete bűnözők kb. élnek is ezekkel a lehetőségekkel. Ha őrizetbe veszik őket – mert nyilvánvalóan bűnt követtek el -, pláne ha még erőszakot is alkalmaznak, mert ellenállnak az intézkedésnek, nosza, akkor rasszistának titulálják a rendőrt. Még az sem érdekli őket, ha a letartóztató rendőr is fekete, vagy latino. Továbbá fenyegetik a fehéreket, meg azokat, akik nem értenek a „politikájukkal” egyet, tüntetéseket szerveznek, melyek közben kirabolják a boltokat, gyújtogatnak, erőszakoskodnak, a cipőiket csókoltatják megfenyegetett fehérekkel, meg fekete életek számítanak mozgalmat alapítanak, ami meg nyilvánvalóan utalás arra, hogy szerintük a fehéreké nyilván nem számítanak és ehhez hasonlóak. Nekik úgy tűnik ezt szabad. Ha egy fehér tenne ilyesmit, megnézhetné magát, hiszen még az is gondot jelent, ha egyszer feketének maszkírozta magát egy fehér valaha valamikor réges régen, ebből kiindulva ilyesmiért még lehet meg is lincselnék. Emiatt aztán valahogy olyan érzése kezd lenni az egyszeri polgárnak, hogy most kezdenek ők lenni a rasszisták és ez nagyon nem fog jóra vezetni. Az sem érdekli őket, hogy az USA lakosságának immáron tekintélyes része, olyan bevándorolt fehér vagy latino, akik bőven a rabszolgatartás után érkeztek, vagyis sem nekik, sem az őseiknek semmi közük nem volt sosem az USA-ban volt rabszolgatartáshoz.
Visszatérve tehát ez a film egyértelműen egy politikai propaganda. Azt talán nem jelenteném ki, hogy rasszista propaganda, de fogalmazzunk úgy, talán valamennyire abba az irányba mutat. Az USA-ban és Angliában jelenleg a liberálisok ebből csinálnak politikát, mivel másból nem tudnak. A tájékozatlan (és nagyrészt műveletlen) USA-ban lévő választókat meg még az sem érdekli, hogy éppen a rabszolgaság miatt annak idején folyt polgárháborúban, pont a Lincoln vezette republikánusok (jenkik) harcoltak a rabszolgák felszabadítása mellett és nem pedig a demokraták. Ugye végül Lincolnék is szabadították fel a rabszolgákat, miután megnyerték a

2021-02-13 18:14:20 - Deboer77 2 1 Ez egy jó film. Elgondolkodtató. végre egy film,ami adott valami érzést is nekem,volt tartalma,és nem csak egy agyatlan látványmozi. Viszont kerestem róla Magyar neten bármit,semmit nem találtam,se egy kritika,se egy ismertetrő,semmi. ...

2021-02-10 15:16:46 - united70 2 2 Jó film.Köszi a töltést,forditást!

2021-02-10 00:06:32 - Vityoboy 2 3 Én rendesen felbsztam magam a végén. Ez nagyon jó film. 10/10

2021-02-09 17:33:39 - SouthBronx 5 5 Amithyel
London és az USA 2 külön világ!
Angliában nem volt rabszolgatartás. Angliában nem vadásznak a fekákra a rendőrök úgy mimt az usában.
Angliában nem követtek el 400 évnyi aljas embertelen tetteket a feketékkel szemben.
Angliában 50-60 évvel ezelőtt a feketék bárhová ülhettek a buszon és akármilyen étterembe bemehettek, nem úgy mimt az Usában. Úgyhogy ne hasonlítsd össze angliát az Usával mert semmi értelme.

2021-02-09 12:57:44 - Amithyel 3 1 Jo film volt. Nehol budos a propagandatol, de jo film. Mondom ezt ugy, hogy vegigneztem egy biztonsagi kamerafelvetelt ahogy Londonban par honapja 5 fekete ferfi -egyikuk amazonos kezbesitonek oltozve - megvarjak mig a szulok elmennek otthonrol es betornek a hazukba. Hatalmas kesekkel fenyegetik es baseball utovel elverik az otthon tartozkodo 4 gyereket (az egyikuk 24 eves, O vigyazott a testvereire).
Ugy mondom, hogy nem volt rossz film, hogy az elmult 36 oraban 12 embert keseltek meg nyugat Londonban egy kb 5km es koron belul. Egyikuk egy Tesco parkoloban elkapott 13 eves kisfiu volt, csak ele ugrott 4 fekete ferfi es agyon szurkaltak es rugdostak a sikoltozo szemtanuk szeme lattara. Egy masik 22 eves fiut a boltba menet kaptak el es halalra szurkaltak.
Nap mint nap latom hogy viselkednek a rendorok es hogy viselkednek az elkovetok. Szemtanuja voltam -3 meterrol - ahogy a rendorok letartoztattak 3 fekete ferfit a taskajukban egy halom droggal. A jarokelok alltak es neztek mi tortenik. Az egyik ferfi probalt kiabalni, hogy rendori brutalitas aldozata, kerte segitsunk. Egy idos fekete asszony megszolat: A drogokat is ok adtak neked, biztos ajandekba ugye?
Innentol kezdve a 3 pasi csak atkozodott a jarokelokre.
Szoval latom, hogy viselkedik mindket fel. A vilag orult es mocskos hely. Meg egy ilyen film sem hitetheti el senkivel, hogy csak az egyik oldal a vetkes.

2021-02-07 21:06:33 - Marcus108 2 5 aztaa 11/10

2021-02-07 19:17:42 - petrovics79 5 4 jó volt,elgondolkodó film volt