VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Beágyazott videó
cover
Megosztás:
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
2014
Játékidő:
96 perc
imdb_icon értékelés:
7.4
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Zsolt Kovács (Szentesi Endre - Áron apja), Katalin Takács (Szentesiné Erzsébet - Áron anyja), Viktor Nagy (Pótdíjazási irodás), Gál Patrícia (Meztelen lány), Máté Mészáros (Amigo Dávid), Áron Ferenczik (Szentesi Áron), Zalán Makranczi (Szentesi Balázs - Áron testvére), Roland Lukács (Roland), Tamás Owczarek (Juhász Tamás), Bálint Györiványi (Györvári Bálint), Erika Kapronczai (Anna), Gábor Hermann (Munkaügyis), Maria Leite (Maria), Juli Jakab (Eszter), Judit Tarr (HR Zsanett), Júlia Huzella (Gyászoló lány), Miklós Horváth (Hamza Miklós), Kata Bach (Tinta Éva)
Megtekintések:
1,713
Leírás:
Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. Itt tart most Áron 29. évében. Átlagos srácként számtalan kortárs komplexus birtokosa; frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres, ráadásul miközben az elmúló szerelmen agonizál, valami külső, bizarr tényező mindig felülírja elképzeléseit és megszakítja intim pillanatainak eltervezett linearitását. Áron csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban és a kiszámíthatatlanságban mégis tart valahová, amikor elmegy innen. Oda jut, ahová mindenki más: a rendbe, fegyelembe, a szívfájdalom elmúlásába, a 2 centivel a föld fölött járásba. De egy budapesti ezt nem bírja, kell a súly a lelkének, mert ez tartja a földön. Áron végül megtanulja ezt, Lisszabonból hazatérve még utoljára tesz egy próbát arra, hogy létezést produkáljon ebbe a világba, a saját életébe, a maga tempójába, a belátással kiegészülő lázadozásba.

Elérhető megtekintő linkek: 10

Hozzászólások

2021-07-15 23:36:36 - Katina Ez az, ami a címe: furcsa és megmagyarázhatatlan. Jó részek, jó gondolatok, de egybe az egész fura. Szerintem.
Köszi!