Honfoglalás

Beágyazott videó
cover
Megosztás:
sFilm adatlap:
sFilm
Év:
1996
Játékidő:
109 perc
imdb_icon értékelés:
2.6
Kategória:
Rendező:
Szereplők:
Zsolt Anger (Levente), Sandor Bene (gyerek Árpád), Tibor Bitskey (Elõd vezér), László Csendes (Tétény vezér), László Csurka (Kond vezér), László Czikély (Kér), György Dörner (Tas vezér), Viktor Fülöp (Táltos), Dorka Gryllus (Hajnal), Zsuzsa Holl (Virág), Géza Kaszás (Ond vezér), Gábor Koncz (Kesõ), Zsolt Körtvélyessy (Huba vezér), Pál Makrai (Bizánci követ), Franco Nero (Árpád vezér), Imre Sinkovits (Álmos vezér), László Sinkó (Metód), Géza Tordy (Árpád vezér)
Megtekintések:
432
Leírás:
A legöregebb magyar törzsfő, Álmos felesége, Emese álmot lát: a turulmadár megtermékenyíti, s ágyékából ezüst folyam indul. Fia, Árpád a besenyők kegyetlen támadása és apja történetei hatására már gyermekként készül szerepére, hogy népét új hazába vezesse. Árpád fia, Levente is szép szál legény már, amikor Árpád összehívja a hat másik vezért, és vérszerződéssel pecsételik meg szövetségüket. Levente az Al-Dunánál áldozza életét a bolgárokkal vívott harcban, hogy a főcsapat átkelését biztosítsa a Kárpátokon. A Vereckei-hágónál Álmos letekint az eljövendő hazára és meghal. Pusztaszeren népe pajzsára emeli Árpádot, aki Levente gyermekét, leendő uralkodóját mutatja fel nekik.

Ingyenes letöltés a Diabló Torrent oldalról Kattints ide
Kategória Staff Név Méret Feltöltve
subtitle
SD/HUN
green mark Honfoglalas.1996.HUN.DVDRip.XviD-AUDiOViSUAL 1.38 GB 2016-03-18
18:52:09
Elérhető megtekintő linkek: 9

Hozzászólások

2024-05-09 22:26:08 - baxter0007 thx a feltöltésért! Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy Minek kerestek egy külföldit a főszerepre? Nem volt itthon elég kékszemú Magyar színész vagy mi? kellett a húzónév? Nem értem a mai napig...

2020-10-16 22:17:50 - Sajna nem a legjobb képminőség de amint tudom cserélem!